2016. október. 29. - 01:28, szombat – Nárcisz
Hitel hírekHitelA vállalati tőkeköltség

A vállalati tőkeköltség

2011. január 15. - 22:53Forrás: bankihitel.hu

A tőkeköltség fogalmát két oldalról is megközelíthetjük. A vállalat oldaláról a tőkeköltség a finanszírozási források ára, tehát amit a beruházások megvalósításához szükséges tőke megszerzéséért a hitelezőknek vagy a részvényeseknek fizetni kell.

Szóljon hozzá!

Ön mit gondol? Írja meg!

A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail címe nem fog látszódni.

Kapcsolódó hitel hírek

Érdekes volt a fenti hír? Olvass tovább! Itt van néhány hasonló hír:

Hitel témakörök szerint

, ,

Kapcsolódó hitel rovatok

Ha a fenti téma iránt érdeklődsz, akkor az alábbi rovatokat ajánljuk a figyelmedbe:

Régebbi hitel hírek

Kovácsoltvas és rozsdamentes fémszerkezetek, lépcsőkorlátok

Minden lakásban és családi házban szükség van különféle fémszerkezetekre: rozsdamentes acélból készült fogantyúkra, korlátokra, lépcsőkre; vagy kovácsoltvasból készült kapudíszekre, kerítésekre, ablakrácsokra. A sort még hosszasan lehetne folytatni.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy honnan szerezzük be a szükséges alkatrészeket, mi alapján válasszunk? A döntés meghozatala nem könnyű, ebben igyekszünk most egy kis segítséget nyújtani.

A boltban megtalálható, sorozatgyártással készülő elemek a legtöbbször inkább csak a mennyiségi igényt elégítik ki, mert ha a minőségről van szó, máris borúsabb a helyzet.
Ezek az elemek általában középszerű színvonalat képviselnek és ezért cserében sokszor nem is olcsóak. A tapasztalat szerint néhány éven belül cserére szorulnak a legolcsóbb fémalkatrészek. Strapabírásban és a rozsdával szembeni ellenálló-képességben elmaradnak az egyedileg készített, minőségi rozsdamentes acél szerkezetektől és a kovácsoltvas elemektől.

A bolti megoldás helyett az egyedi kialakítású acél és kovácsoltvas szerkezeteket javasoljuk, melyek hosszú éveken keresztül szolgálják a házat és a lakást kiváló minőségben.

Ha egyedi kapubejárót szeretne, esetleg csigalépcsőt tervez házába, netán egy rozsdamentes lépcsőkorláttal szeretné otthonosabbá tenni lakóhelyét, akkor keressen meg bennünket és segítünk a felméréstől egészen a kivitelezésig – mindenben.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük tekintse meg a PSACÉL szolgáltatásait és terméklistáját! Lelkiismeretes, szakszerű munkánkkal, valamint 20 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött igyekszünk minden megrendelőnk kedvében járni. Hívjon bennünket bizalommal, vagy kérje egyedi ajánlatunkat!

Még több agrárvállalkozás jut ingyenhitelhez

Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is nyújt kamat-és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium - közölte a Kavosz Zrt. 

Hitelképes lehetek-e, ha van a nevemen már egy lakáshitel és egy gépjárműhitel?

Tisztelt Szakértő! Elválunk és van egy jelzáloghitellel terhelt lakásunk. A feleségem megvenné a részem és ezzel az ingatlan 100%-ban az ő tulajdonába kerülne. A hitel az én nevemen van, ő mint adóstárs van jelen. Kerekítve 6 500 000 Ft terheli még az ingatlant, plusz anno a félszocpolt is igénybe vettük 9 évvel ezelőtt. A gond […]

Óvatosan adósodnak el a magyar cégek

Leginkább a kereskedelemben érdekelt vállalatok igényelnek a hiteleikhez készfizető kezességet, ez tükröződik a portfólióban is, míg 2015-ben egy év alatt 46 milliárd forinttal nőtt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által vállat kezességek portfoliója, addig 2016 első félévében a garancia-állomány már 41 milliárd forinttal 407,2 milliárd forintra emelkedett - közölte a cég.

Kifogyóban a keret: az MNB sem mentheti meg a devizahiteleseket?

Az adósok 1 százalékának elég a kvóta....

Felmondott diákhitel miatt KHR listára kerülhetek?

Tisztelt Hölgyem/Uram! 3 gyermekünk van (2, 7 és 11 évesek). Jelenleg saját lakásban élünk, aminek 1/1 hányadú tulajdonosa vagyok. A férjemmel szeretnénk nagyobb házat vásárolni. A szocpolt részben felhasználtuk: 1. gyermek: 450 ezer Ft, 2. gyermek: 750 ezer Ft, a 3. gyermekre még nem. Van Fundamenta megtakarításunk, ezt jelenleg is rendszeresen fizetjük. A jövedelmünk együttesen […]

Nem jogos a parkolási díj? Ezért kopogtat gyakrabban a behajtó

15 százalékkal nőtt a végrehajtások száma....

Ha a behajtás során megfizettem a tartozásomat, akkor 1 év műlva hitelképes leszek?

Üdvözlöm. Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy korábban volt egy OTP-s folyószámla hitelem, amit nem tudtam fizetni. Akkor még és az évek alatt addig húzódott, hogy végrehajtóhoz került behajtásra, havonta volt letiltás a fizetésemből, viszont ez mára már törlesztődött, havi rendszerességgel folyamatosan vonták le a béremből és már csak egy tőkerész van hátra belőle, amit november […]

Elutasíthatják CSOK kérelmünket, ha a vételár 70%-át készpénzben fizettük be az eladó számlájára?

Tisztelt Hitelnet! A kérdésem a következő lenne: Mi két és fél éve próbáltuk először az akkor még szocpolt felvenni lakáshitellel együtt, de kiderült, hogy a férjem szerepel a KHR listán, így visszautasították a kérelmünket. De azt mondták az OTP Banknál, hogy fizessük ki a tulajnak a vételár 70 százalékát és igényeljük meg csak a szocpolt […]

Tízévnyi magyar GDP-vel tartoznak az amerikai diákhitelesek

Az Egyesült Államokban komoly gondokat okoz a diákhitelek visszafizetése, ugyanis jelenleg 44 millió amerikainak van ilyen jellegű hiteltartozása, összesen több mint 1300 milliárd dollárnyi értékben. Ez majdnem tízévnyi magyar GDP-nek felel meg. Ezzel szemben Magyarországon ?mindössze? 90 milliárd forintnyi diákhitellel tartoznak a fiatalok. Egy átlagos magyar diákhitelesnek több mint 800 ezer forintos adóssága van.

Egyre kevesebb az uzsorás az országban: tavaly 87 ügyet rögzítettek

2012-ben még 378 uzsoraügyet zártak le országszerte....

A lakás megvan, de jön a felújítás? ? Gazdálkodj okosan a hiteleddel!

Használt lakás vásárlása esetén kis eséllyel költözünk be az új otthonba anélkül, hogy ne költenénk a felújítására. Pár százezer forinttól milliós nagyságrendig is elmehet az elvégzendő munkálatok költsége attól függően, mit kell kicserélni, újra burkolni, kifesteni. Ha a vásárláshoz és a felújításhoz is hitelre van szükséged, mutatjuk a legegyszerűbb megoldást, amellyel időt, pénzt és fáradtságot is spórolhatsz!

Rugalmasabbá teszik a vállalkozók kedvenc hitelét

A növekedési hitelprogram kivezető szakaszában a devizapillér fel nem használt keretösszegéből az MNB 60 milliárd forintot újraoszt a hitelintézetek közt, amelyek ezt a többletkeretet forint és devizahitelek nyújtására egyaránt felhasználhatják.

Fontos változás jön a családi csődvédelemnél

A jelenlegi űrlap bonyolult, sok hitelesített adatot, utánajárást igényel....

Ezekre a költségekre igényelhető a CSOK lakásbővítés esetén!

Tudjuk, hogy bővítéshez igényelt CSOK esetén a teljes bekerülési költség nem finanszírozható a támogatásból. Sokszor írtunk már arról is, hogy a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség legalább 70%-át kell számlával igazolni, s ennek maximum 50%-a lehet a kedvezmény összege. Most azt mutatjuk meg, hogy bővítés esetén mely költségek minősülnek bekerülési költségnek! Mi minősül bővítésnek CSOK […]

EU tagállambeli TB jogviszonyunkról az OEP miért nem állít ki igazolást?

Tisztelt Címzett! Külföldön élünk 6 éve, viszont szeretnénk hazaköltözni, igénybe venni a CSOK-ot. Mikor kijöttünk, a magyar állam kötelezett arra, hogy szüneteltessük a TB jogviszonyunkat otthon, tehát egy másik EU tagállamban fizetjük évek óta a járulékokat. Kérdésem az lenne, hogy miért nem fogadja el az OEP az itteni kifizetéseinket és miért nem állít ki igazolást? […]

Többmilliós különbségek vannak a hasonló lakáshitelek között

Az egyre bővülő lakáshitelezés miatt nagy a verseny a piacon, és így az ajánlatok között is jelentősek a különbségek, hívja fel a figyelmet a BankRáció.hu szakértője. Egy 15 évre felvett 7 millió forintos lakáshitelnél akár 3,5 millió forintos eltérés lehet a visszafizetendő összegben. Bár olcsóbbak a változó kamatozású konstrukciók, aki kiszámítható törlesztést szeretne, annak az akár 5?15 évre fix törlesztésű hiteleket érdemes igényelnie.

Tetőtér-beépítésre milyen feltételekkel kapható CSOK?

Tisztelt Hitelnet! Az lenne a kérdésem, hogy a tetőtér beépítésére (lakhatóvá tételére, szigetelés stb.) felvehető-e a félszocpol? Egy 4 éves gyermeket nevelünk feleségemmel, ennek értelmében 600.000 Ft járna. (Nem igényeltük, amikor tavaly megvettük a lakást.) Utólag lehet-e? Milyen feltételeknek kell teljesülni, stb? Saját névre szóló Áfa-s számla kell-e hozzá, stb? Például, ha nem tudok előteremteni […]

Ezzel a kombinált konstrukcióval előbb fizetheti vissza jelzáloghitelét!

A hitelfelvétel egyik meghatározó kérdése sok ügyfél esetében az előtörlesztés lehetősége. Azt tudjuk, hogy részleges és teljes előtörlesztésre minden banki konstrukció esetén van lehetőség, de talán kevesen tudják, hogy létezik olyan hiteltermék, amely kifejezetten arra specializálódott, hogy az adós a megtakarításait folyamatosan díjmentes előtörlesztésre fordíthassa. A konstrukció lényege A termék egy jelzáloghitelből és egy hozzá […]

Több hitel vehető fel Széchenyi Kártyával

Bővültek a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető hiteltermékek, mostantól akár 50 millió forint összegben igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel az eddigi 25 millióval szemben - közölte a programot működtető Kavosz Zrt.

Hajszálon múlott: hivatali baki miatt bukhatta volna mindenét

Kellemetlen hetek a magyar bürokrácia útvesztőjében....

Hogyan szüntethető meg a közös lakáshitel válás után?

Tisztelt Hitelnet! 2010-ben vásároltunk vidéken egy családi házat önrésszel és az Erste Bank által nyújtott 15 millió Ft-os, 25 év futamidejű svájci frank alapú jelzáloghitellel. 2016-ban elváltunk. Vagyoni megállapodásunk értelmében volt férjem kifizette a tulajdonrészem, a családi házban ő maradt, ő vállalta a hitel fizetését és ezt rendesen teszi is. Elmaradásunk egyébként sohasem volt. A […]

Kedvezményes hitel azoknak is, akik eddig nem kaptak

Még az idén elindul a Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja, amely keretében fővárosi mikrocégek juthatnak forráshoz. A szükséges kamattámogatási alapot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kezdeményezéséhez.

Lakásbővítés vagy lakásvásárlás esetén milyen házra igényelhető CSOK?

Tisztelt Hitelnet! Azt szeretném kérdezni, hogy lakásbővítésre milyen elvárások lennének? Nekünk 2 gyermekünk van. Szeretnénk egy szobával bővíteni a házunkat és erre szeretnénk igénybe venni a szocpolt. De ehhez mi is szükséges? Sok mindenkit megkérdeztünk, de mindenki mást mondott. Végül is arra szeretnék választ kapni, hogy kell önerő bővítésre? A másik dolog az, hogy ha […]

Ha a külföldi TB-m megszűnése után itthon fogok dolgozni, jogosult lehetek CSOK-ra?

Tisztelt Szakértő! Férjem Ausztriában dolgozik megszakítás nélkül 3 éve, én 5 éve rendelkezem folyamatos osztrák biztosítási jogviszonnyal, amiből az elmúlt 14 hónapban gyesen vagyok. Magyarországon élünk életvitelszerűen, ingázók vagyunk/voltunk. Magyarországon nem vagyunk jogosultak semmilyen ellátásra (családi pótlék, Gyes), ezeket kizárólag Ausztriából kapjuk. Ezek értelmében nem vagyunk jogosultak CSOK és Áfa igénylésre sem a jelenleg épülő […]

Milliókat is bukhatsz, ha tovább halogatod a lakásfelújítást

Hamarosan nem lesz melós, aki megcsinálja....

A kereskedelemben erősít a nagybank

Hatmilliárd forint kihelyezést tervez a következő egy évben a CIB Bank a kereskedelmi szektorban működő kisvállalatok finanszírozására. A forrással 300 millió forint alatti éves árbevételű vállalkozásokat célozzák meg.

Ötmillió eurós magyar hitelkeret Afganisztánnak

A kedvező kamatozású hosszú lejáratú hitelt az infrastruktúra, a gazdasági technológia és intézmények fejlesztésre lehet felhasználni.

Németországi munkavállalás esetén milyen hitelt kaphatok lakásvásárláshoz?

Szép napot! Németországban lassan 2 éve dolgozom, 01.03.2017-től lesz határozatlan idejű szerződésem. Jelenlegi fix bérem havi nettó 2650€ + magyarországi hivatalos ingatlan bérbeadásokból kb. havi 1100 € még. Feleségemmel és 7 hónapos lányommal élünk itt kint, feleségem Elternzeit-on (otthoni Gyes), egyébként Ő is dolgozott ezen időszak előtt itt Németországban. Szeretnék 6-7 M forint hitelt felvenni […]

Friss hitel hírek

Friss hozzászólások

© 2010-2014 – hitelhir.hu – Hiteles hírek a hitelek világából