2015. augusztus. 3. - 00:24, hétfő – Hermina
Hitel hírekHitelhitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

hitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

2010. november 1. - 15:42Forrás: blogter.hu

Hitellel terhelt ingatlan öröklése ! Ha ön örököl egy lakást, házat stb és az hitellel terhelt akkor a hitel is öröklésre került. Tehát az öröklés nem olyan egyszerű, mert a hitel ami az ingatlan tullapján van azt ki kell egyenlíteni a hitelintézet felé, és csak ezután lehet a miénk csak.

Szóljon hozzá!

Ön mit gondol? Írja meg!

A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail címe nem fog látszódni.

Hitel témakörök szerint

, , ,

Kapcsolódó hitel rovatok

Ha a fenti téma iránt érdeklődsz, akkor az alábbi rovatokat ajánljuk a figyelmedbe:

Régebbi hitel hírek

Kovácsoltvas és rozsdamentes fémszerkezetek, lépcsőkorlátok

Minden lakásban és családi házban szükség van különféle fémszerkezetekre: rozsdamentes acélból készült fogantyúkra, korlátokra, lépcsőkre; vagy kovácsoltvasból készült kapudíszekre, kerítésekre, ablakrácsokra. A sort még hosszasan lehetne folytatni.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy honnan szerezzük be a szükséges alkatrészeket, mi alapján válasszunk? A döntés meghozatala nem könnyű, ebben igyekszünk most egy kis segítséget nyújtani.

A boltban megtalálható, sorozatgyártással készülő elemek a legtöbbször inkább csak a mennyiségi igényt elégítik ki, mert ha a minőségről van szó, máris borúsabb a helyzet.
Ezek az elemek általában középszerű színvonalat képviselnek és ezért cserében sokszor nem is olcsóak. A tapasztalat szerint néhány éven belül cserére szorulnak a legolcsóbb fémalkatrészek. Strapabírásban és a rozsdával szembeni ellenálló-képességben elmaradnak az egyedileg készített, minőségi rozsdamentes acél szerkezetektől és a kovácsoltvas elemektől.

A bolti megoldás helyett az egyedi kialakítású acél és kovácsoltvas szerkezeteket javasoljuk, melyek hosszú éveken keresztül szolgálják a házat és a lakást kiváló minőségben.

Ha egyedi kapubejárót szeretne, esetleg csigalépcsőt tervez házába, netán egy rozsdamentes lépcsőkorláttal szeretné otthonosabbá tenni lakóhelyét, akkor keressen meg bennünket és segítünk a felméréstől egészen a kivitelezésig – mindenben.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük tekintse meg a PSACÉL szolgáltatásait és terméklistáját! Lelkiismeretes, szakszerű munkánkkal, valamint 20 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött igyekszünk minden megrendelőnk kedvében járni. Hívjon bennünket bizalommal, vagy kérje egyedi ajánlatunkat!

Igényelhető-e bővítéshez CSOK, ha már van jelzálogteher a házon?

Tisztelt Hitelnet! 130 m2-es családi házunk van, és három gyermekünk. A két nagyobb gyermek után megelőlegező szocpolt igényeltünk 2006-ban. Erre bejegyezték az állam javára a jelzálogot és az elidegenítési és terhelési tilalmat. Vettünk még fel egy lakásépítési hitelt, később szigeteléshez újabb felújítási hitelt, amelyek után a bank a jelzálogjogát bejegyeztette. Lehet-e a fenti jelzálogok és […]

Nemsokára döntés születhet az autóhitelek forintosításáról

A Nemzetgazdasági miniszter is megszólalat a témában....

Sokaknak ez az életet jelenti: a bankok fizethetik a magáncsőd terheit

Szeptember 1-től igénylehető a családi csődvédelem....

GYES mellett hitel vagy lízing lehetséges?

Tisztelt Hitelnet! 36 éves nő vagyok, 2 gyermekem van. 13 éves és 9 hónapos. Férjem alkalmazott, havi 145 000 a keresete. Jelenleg nem élünk együtt. Férjem háza, ami az anyja nevén van, túl kicsi. Én albérletben lakom a gyerekekkel. GYES mellett lakáshitel vagy lízing lehetséges-e? Saját vállalkozásaim vannak, az egyik 8, a másik 4 éve […]

Ezek a devizahitelesek még mindig az elszámolásra várnak

Jött is a büntetés Matolcsyéktól....

Kisebb összegnél is megéri személyi kölcsönben gondolkozni

Mutatjuk, most mennyibe kerül felvenni....

CSOK igényléshez végleges határozattal töröltetni kell a tulajdonjogunkat az eladott lakásról?

Tisztelt Szakértő! CSOK-ot szeretnék igénybe venni használt lakásra. A lakás értéke, méretei megfelelnek az előírásoknak. Adótartozásunk nincs, évek óta folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk. Azonban néhány kérdésünk lenne a témában: 1. kérdés: Előző lakásunk eladásáról az adásvételi szerződést 2015.07.13-án megkötöttük. Azonban a szerződés szerint az utolsó részlet kifizetése, így a birtokba adás is, és a tulajdonjog nyilvántartásba […]

A jegybank megszólalt: így forintosíthatják az autóhiteleket

Részleteket árult el az MNB a maradék devizahitelek forintosításáról....

Megszólalt Matolcsy, mi lesz most a hiteleinkkel?

Szerdától 1,35 százalék az alapkamat....

Augusztus közepén töltenék fel az athéni kasszát

Görögország nemzetközi hitelezői azzal számolnak, hogy augusztus 17-én utalják át Athénnak az új, hároméves segélycsomag első részletét. Ennek feltétele, hogy augusztus 6-áig lezáruljanak a tárgyalások Görögország és a hitelezők között - értesült a Bloomberg hírügynökség.

Ha a CSOK összege fedezi a vételárat, vásárolhatok önerő nélkül?

Jó napot! Tanácsát kérném pár kérdésben! Amiket tudok szerintem biztosan! 1. Kell egy 180 napost TB igazolás 30 napnál nem régebbi. 2. Illetve egy 0-ás NAV igazolás 30 napnál nem régebbi. 3. Az energetikai tanúsítvány mellé ez építési hatóság által kiadott igazolás az élet- és vagyonbiztonsági igazolás 30 napnál nem régebbi. Mivel vállalunk gyermeket, így […]

Lemond-e az IMF a görög törlesztésről?

Összesen 7 milliárd euró visszafizetését kezdte meg hétfőn Görögország, miután hozzájutott a 7 milliárd eurós áthidaló kölcsönhöz. Ugyanakkor az IMF-nek nem volna szabad elfogadnia a pénzt - mondta a szervezet egyik korábbi vezetője.

Újabb fontos határidő a hitelek elszámolásában

Az elszámolással nagyszámú szerződés érintett....

Nincs túl sok idő az elszámolással érintett hitelek kedvező kiváltására!

A deviza alapú hitelek elszámolása, forintosítása az elmúlt hónapokban megtörtént. A szerződések módosulását követő 60 napon belül az érintett ügyfelek díjmentesen felmondhatják hitelszerződésüket. Aki ezzel a lehetőséggel élve  kedvezőbbre szeretné váltani meglévő hitelét, annak már csak néhány napja maradt. Nézzük, mire kell figyelni, ha az utolsó pillanatot szeretnénk kihasználni arra, hogy kedvezőbbre cseréljük hitelünket! A […]

Vehetek fel lakáshitelt a lányoméknak, ha van már hitelem?

Üdvözlöm! Lányomék nem házasok, sem közjegyző által bejelentett élettársi kapcsolatban nem állnak, de együtt élnek, 6 hetes az unokám. Anyukám most tudná őket segíteni annyival, hogy 2.500.000.- Ft-ért venne nekik házat, de semmi pénzük nem maradna az ügyvédre, átíratásokra és minden más ezzel járó kiadásokra. Lányom nem dolgozott a GYES előtt, tehát a minimális összeget […]

Forintosítottad a hiteledet? Meddig kapod a szuperkamatot?

Még mindig rengeteg kérdés merül fel az adósokban....

Bajban az RTL sztárja: 3 milliót bukott az autóhitelén

"Indoklás nincs! Mégis, hogyan lehet ez?"...

Hivatalos: Athén áthidaló hitelt kap

Az Európai Unió 28 tagállama hivatalosan is jóváhagyta pénteken, hogy 7,16 milliárd euró áthidaló kölcsönt nyújtsanak Görögországnak az uniós segélyalapból, az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmusból - jelentette be Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért felelős alelnöke Brüsszelben sajtóértekezleten.

Szigorúan hiteleznek a bankok

A július elseje óta igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye az érdeklődő ügyfelek egyik legfőbb kérdése, hogy önerőnek számít-e a megújult ?szocpol?, vagy mindenképpen fel kell mutatni legalább 20 százalék készpénzt a vásárláshoz. A Bankmonitor megkérdezte a támogatást már nyújtó bankokat és eltérő válaszokat kapott.

A 2008-as válságot is felülmúlhatja a mostani kínai pánik

A kínai tőzsdei összeomlás jóval nagyobb mértékű lehet, mint az Egyesült Államokban kirobbant 2008-as jelzáloghitel-válság ? figyelmeztet az egyik híres hedge fund menedzser.

Így készül fel az állam a családi csődvédelem bevezetésére

Megkezdődött a létszámbővítés a kormányhivataloknál....

Mennyi lehet a CSOK-kal vásárolt lakás maximáis értéke?

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy szeretnénk családi házat vásárolni 2,5 millió Ft-ért. Van 3 gyermekünk. Élettársi kapcsolatban vagyunk. én egyedülállóként nem tudom igénybe venni a szocpolt, mert nincs meg a 180 napom, de az élettársamnak megvan, jelenleg is dolgozik, igaz közmunkásként. Ezek lennének a kérdéseim: A 180 napnak ebben az évben kell meglennie […]

Az örökölt lakás mely esetekben nem zárja ki a CSOk-ra való jogosultságot?

Tisztelt Hitelnet! Meg szeretném kérdezni, hogy igényelhetjük-e CSOK-ot, ha van két gyermekünk, minden feltételnek megfelelünk, de 4 hónapja édesanyám halála után örököltem 1/4 tulajdonjogot lakóingatlanban, amelyben édesapám ott lakik és haszonélvezet van rajta. Tehát nem telt el 2 év! Illetve anyósom halála után a férjem örökölt: 1. lakóház, udvar 1/10 tulajdoni hányaddal, 2. külterületi kivett […]

A forintosításról: a devizahitelesek megsegítése

Bizonyára mindenki tisztában van már a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos összes részlettel. Akinek volt ilyen hitele az azért, mert eddig is hírfüggőként várta a devizahitelek kivezetésével és az adósok megmentésével kapcsolatos híreket.

Egymás ellen fordultak a görögök hitelezői

Európába jön az amerikai pénzügyminiszter, az IMF pedig adósságelengedést szeretne. A Valutaalap javaslata egyszerre jöhet kapóra a görög baloldalnak és a német kormánynak.

Hűtő, légkondi, nyaralás: így vehetsz fel most személyi kölcsönt

Nyáron is nagy segítség lehet a jól megválasztott hitel....

Az IMF a görögök malmára hajtja a vizet

Európába jön az amerikai pénzügyminiszter, az IMF pedig adósságelengedést szeretne. A Valutaalap javaslata egyszerre jöhet kapóra a görög baloldalnak és a német kormánynak.

Nincs még lejátszva a görög meccs

Európába jön az amerikai pénzügyminiszter, az IMF pedig adósságelengedést szeretne. A Valutaalap javaslata egyszerre jöhet kapóra a görög baloldalnak és a német kormánynak.

Sok pénzről dönt a görög parlament

Az Európai Bizottság 7 milliárd euró áthidaló kölcsönt ajánlott fel Athénnak júliusra, ha a parlament megszavazza a pénzügyi támogatás fejében vállalt reformokat.

© 2010-2014 – hitelhir.hu – Hiteles hírek a hitelek világából