2016. június. 26. - 22:51, vasárnap – János, Pál
Hitel hírekHitelhitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

hitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

2010. november 1. - 15:42Forrás: blogter.hu

Hitellel terhelt ingatlan öröklése ! Ha ön örököl egy lakást, házat stb és az hitellel terhelt akkor a hitel is öröklésre került. Tehát az öröklés nem olyan egyszerű, mert a hitel ami az ingatlan tullapján van azt ki kell egyenlíteni a hitelintézet felé, és csak ezután lehet a miénk csak.

Szóljon hozzá!

Ön mit gondol? Írja meg!

A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail címe nem fog látszódni.

Hitel témakörök szerint

, , ,

Kapcsolódó hitel rovatok

Ha a fenti téma iránt érdeklődsz, akkor az alábbi rovatokat ajánljuk a figyelmedbe:

Régebbi hitel hírek

Kovácsoltvas és rozsdamentes fémszerkezetek, lépcsőkorlátok

Minden lakásban és családi házban szükség van különféle fémszerkezetekre: rozsdamentes acélból készült fogantyúkra, korlátokra, lépcsőkre; vagy kovácsoltvasból készült kapudíszekre, kerítésekre, ablakrácsokra. A sort még hosszasan lehetne folytatni.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy honnan szerezzük be a szükséges alkatrészeket, mi alapján válasszunk? A döntés meghozatala nem könnyű, ebben igyekszünk most egy kis segítséget nyújtani.

A boltban megtalálható, sorozatgyártással készülő elemek a legtöbbször inkább csak a mennyiségi igényt elégítik ki, mert ha a minőségről van szó, máris borúsabb a helyzet.
Ezek az elemek általában középszerű színvonalat képviselnek és ezért cserében sokszor nem is olcsóak. A tapasztalat szerint néhány éven belül cserére szorulnak a legolcsóbb fémalkatrészek. Strapabírásban és a rozsdával szembeni ellenálló-képességben elmaradnak az egyedileg készített, minőségi rozsdamentes acél szerkezetektől és a kovácsoltvas elemektől.

A bolti megoldás helyett az egyedi kialakítású acél és kovácsoltvas szerkezeteket javasoljuk, melyek hosszú éveken keresztül szolgálják a házat és a lakást kiváló minőségben.

Ha egyedi kapubejárót szeretne, esetleg csigalépcsőt tervez házába, netán egy rozsdamentes lépcsőkorláttal szeretné otthonosabbá tenni lakóhelyét, akkor keressen meg bennünket és segítünk a felméréstől egészen a kivitelezésig – mindenben.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük tekintse meg a PSACÉL szolgáltatásait és terméklistáját! Lelkiismeretes, szakszerű munkánkkal, valamint 20 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött igyekszünk minden megrendelőnk kedvében járni. Hívjon bennünket bizalommal, vagy kérje egyedi ajánlatunkat!

15 éve épített félkész ingatlanra az új vagy használt lakásra vonatkozó CSOK-ot kaphatjuk meg?

Tisztelt Hitelszakértő! Családommal el fogjuk adni a mostani ingatlanunkat. Találtunk is egy félkész házat, amit szeretnénk megvásárolni. Örömmel értesültünk, hogy mivel soha nem vettünk igénybe semmi támogatást meglévő egyetlen gyermekünkre, most az új CSOK szerint kaphatunk 600.000 Ft-ot annak ellenére, hogy lányunk már 21 éves, mert még nappali tagozaton tanul. Ám több kérdés is felvetődött […]

Ilyen luxusajándékokkal nyalnak be a tehetős szülők a tanároknak

Megáll az eszed: mutatjuk a legdurvább ballagási ajándékokat....

Egy kockás füzetből indult Matolcsy csodafegyvere

Nagyságrendileg 3-6 százalék közötti hitelkamatokra számít a kkv-szektorban a növekedési hitelprogram, azaz az nhp kivezetését követően Balog Ádám, aki három gazdasági kulcspozícióból, a gazdasági minisztérium helyettes államtitkáraként, majd a jegybank alelnökeként, jelenleg pedig az MKB Bank elnök-vezérigazgatójaként követte és követi figyelemmel a gazdaságélénkítő kezdeményezést. Az Origónak adott exkluzív interjújában nem csupán értékeli a hitelprogramot, és beszél a program születésének körülményeiről, hanem felhívja a figyelmet a pénzügyi tervezés fontosságára, mivel erre a kis- és középvállalkozások sokszor nem fordítanak elegendő figyelmet. 

A CSOK csak hitelintézeten keresztül igényelhető vagy az Államkincstárnál is?

Kedves "Szakértő" Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendőnk akkor, ha a Fundamenta lakáskassza folyósítja a hitelt. (Sajnos Ők nem foglalkoznak a Csok-kal.) Meg lehet igényelni BANK nélkül is a Csok-ot? Itt arra gondolok, hogy meg lehet-e direktbe keresni az Államkincstárat az igényléssel? Ha igen, hogyan? A megvásárolt ingatlan egy ikerház, külön helyrajzi számon van a […]

Túlkészültség esetén is igényelhető ÁFA visszatérítés?

Tisztelt Hitelnet! Szeretném ha véleményezné ezt a NGM-es állásfoglalást, mivel az itt felsorolt példákban ezzel ellentétes állásfoglalást olvastam! Köszönettel vettük érdeklődését az új lakástámogatások iránt. Bizonyára Ön is értesült arról, hogy a lakáscélú állami támogatásokra vonatkozóan két új jogszabály lépett 2016. február 11-én hatályba, melyeknek hatályos változata megtalálható Nemzeti Jogszabálytárban. A levelében feltett kérdésére válaszolva […]

Négymillió forintot dob ki az ablakon, aki nem él ezekkel a lehetőségekkel

Soha nem állt rendelkezésre lakásvásárláshoz olyan mértékű támogatás, mint ma. A családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok mellett a lakástakarék, a munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatás, azaz a lakáshitel-cafeteria... Megéri minden lehetőséget igénybe venni, mert még használt lakás esetében is 1?9 millió forint közötti összeg a tét. 

Vásárlásához igényelhetjük a CSOK-ot anélkül, hogy előbb eladnánk a hiteles lakásunkat?

Tisztelt Hitelnet! Férjemmel van egy lakásunk (tulajdoni hányad 50-50%), amin még hitel van (kb. értékének 50%-a). Van egy gyermekünk, még egyet tervezünk. Szeretnénk egy családi házat (60-70 m2) venni. Van annyi megspórolt pénzünk, hogy a felújítandó házat meg is tudnánk vásárolni. Viszont, akkor felújításra nem maradna. Ha CSOK-ot is felvesszük, akkor fel is tudjuk újítani. […]

Ismét változott a CSOK rendelet értelmezése!

A 2016. február 11-től hatályos CSOK rendeletben többször találkozhattunk már olyan ponttal, amelyre vonatkozó eljárás nem egészen volt egyértelmű a hitelintézetek számára, sőt olyan rendelkezés is volt, melyet az egyes bankok eltérő módon értelmeztek.  Most itt van egy újabb eset, mely sokakat érint, még hozzá annak kérdése, hogy magas készültségi fokú építkezések esetén igénybe tudja-e […]

Kaphatunk lakáshitelt, ha az eladó haszonélvezeti joga a lakáson marad?

Tisztelt hitelnet! Az alábbi kérdésem lenne: Van egy gyermektelen nagynéném, aki nehéz anyagi körülmények között él jelenleg. A lakása kb. 15 milliót ér. Megállapodtunk, hogy ha fizetek neki 5 milliót, akkor nekem adja a ház tulajdonjogát, neki pedig haszonélvezeti jogot jegyzünk be, hogy élete végéig ott élhessen. Mindehhez azonban hitelt kell felvennem. Ha jól tudom, […]

Mindenki rohan a zöldbe hitelezni

Ahogy beköszönt a nyár, kivirágoznak a zöld kötvények is. Egyre több olyan szervezet igyekszik tőkét bevonni ugyanis a hitelpiacról, amely elkötelezett a környezetbarát projektek és megoldások iránt. Ráadásul a befektetők is kezdenek beleszeretni a sztoriba.

Devizahitelek: kihirdették a sokak által várt határozatot

Nem jártak túl jól a pereskedő adósok....

Holland munkaviszonnyal tulajdonrész kivásárlására igényelhető lakáshitel és CSOK?

Szép napot! A kérdésem a következő lenne. Jelenleg Hollandiában élek és dolgozom is. jelenleg 38 éves vagyok és az első gyermekünket várjuk, a 6. hónapban vagyok. Folyamatos holland munkaszerződésem van holland céggel, a fizetésem 4 hetenkénti elszámolásban kapom. Jelenleg holland ideiglenes és magyarországi állandó lakcímmel rendelkezem. Az Élettársam, aki a gyermekem édesapja, szinten Hollandiában velem […]

Mindent elárasztanak a mínuszok

A negatív hozammal forgó adósságok a történelemben először lépték át globálisan a 10 ezermilliárd dollárt ? derül ki a Fitch Ratings elemzéséből. Ráadásul a jelenlegi trendek alapján ez az összeg szinte biztos, hogy csak tovább emelkedik majd a közeljövőben.

Hogy tartozhat ennyivel az RTL sztárja? Tényleg mindent elveszíthet?

Nem biztos, hogy ki tud jönni ebből a gödörből....

Mi a menete a CSOK 10+10 milliós támogatás igénylésének?

Tisztelt Szakértő! 2006-ban vásároltunk egy új építésű lakást. 2016. július 27-én jár le 1 gyermekre igénybe vett 900.000 állami lakástámogatás. Most van értékesítés alatt az ingatlan (2 hónap hátra van a szocpol lejáratához). Lehetőségeink a szocpol kifuttatása 2016 július 27-tel, utána adásvételi a mostani lakásunkra, vagy 900.000 Ft felfüggesztése és letétbe helyezése a kincstár részére, […]

Pörög a festékbiznisz

Több mint 10 milliárd forintos nettó árbevételt ért el a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a tavalyi üzleti évben így tíz százalékkal nőtt árbevétele. A festékgyár 2010 óta csaknem megduplázta árbevételét. A barkácsáruházak kivonulásának nyertesei a festékpiacon a szakkereskedések lettek. Soha még nem voltak ennyire keresettek a diszperziós festékek Magyarországon. 

Több mint százmilliárd forintért újulhat meg az otthona

Több mint 50 ezer lakás és családi ház energetikai korszerűsítését segítheti az a több mint 110 milliárdos energiahatékonysági program, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank indít a következő hónapokban. Az Origo birtokába került tervezet szerint a családi házak maximum 10 millió forintra, míg a társasházak 7 millió forintra pályázhatnak. 

Csúnya játék: így szúrnak ki a kismamákkal a bankok

Érdekes, hogy a kormány bizonytalanságban tartja a kisgyerekeseket....

Ennél a banknál változtatható a kamatperiódus a futamidő alatt!

Többször írtunk már arról, hogy az egyes hitelintézetek milyen kamatperiódussal nyújtják lakáshiteleiket, melyek az előnyei és hátrányai a hosszabb-rövidebb kamatperiódusoknak, s egy-egy kamatperióduson belül hogyan változhat a referenciakamat és kamatfelár mértéke, de arról még nem esett szó, hogy van-e lehetőség kamatperiódus-váltásra a teljes futamidő során. Most ennek néztünk utána. Milyen kamatperiódussal érhetők el a lakáshitelek? […]

Értékbecslés előtt elkezdhetjük a CSOK-kal vásárolandó lakás felújítását?

Tisztelt Hitelnet.hu! Érdekelne a CSOK igénylés menete használt ház vásárlása esetén. Szerződés megkötés, tulajdoni lap hányszor és mikor kell, egyéb dokumentáció (NAV igazolás, OEP igazolás…) mikor kell? Ha a szerződés megkötésre kerül, akkor onnantól számítva van 120 nap a benyújtásig, de figyelni kell arra is, hogy kell egy tulajdoni lap (30 napnál nem régebbi), amelyen […]

Egy kis cég az amerikai piac királya

Van egy amerikai cég, melynek részvénye lenyűgöző fél évtizedet tudhat maga mögött. A LendingTree papírja ugyanis egészen 1 400 százalékot emelkedett az elmúlt öt évben, mellyel a széles S&P 1500 index legjobb teljesítőjének számít.

Igényelhető az adó-visszatérítési támogatás a telekvásárláshoz, ha most még nem építkezünk?

Tisztelt Szakértő! Építkezés kezdetén állunk, így egy pár kérdésünk lenne az adó-visszatérítéssel kapcsolatban. 1. Magánszemélytől vettük a telket és rajta egy betonfödémig kész házat. Itt egyértelmű, hogy a telekre nem kérhető a visszatérítés. Vásárolnák ezzel a telekkel szomszédos telket, amire egyelőre nem tervezünk építeni. Igényelhető-e ebben az esetben a adó-visszatérítés az újonnan vásárolt telekre? Vagy […]

Jár az ÁFA visszatérítés, ha a kivitelezői szerződés emeltszintű állapotra szól?

Tisztelt Hitelnet! Új építésű társasházi lakásról van szó. 2015 szeptemberében kötöttem szerződést egy vállalkozóval: adásvételi + vállalkozói szerződés. A vállalkozói szerződésben a vállalkozó vállalja, hogy az adásvételi szerződésben általam megvásárolt telekhányadra felépíti az emeltszintű fűtéskész lakást. A befejezés az én feladatom, vagyis köteles vagyok a lakást a használatbavételi engedély megadásához szükséges állapotba hozni. A vállalkozót […]

Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Hogyhogy nem tudják behajtani az adósságát?...

Hitel 100 éves futamidővel? Ez mégis hogyan lehetséges?

Hamarosan a nyugdíjasok lehetnek az átlagos adósok....

Mire figyeljünk, ha CSOK-kal vásárolunk új építésű lakást?

Az új CSOK rendelet hatályba lépése óta jelentősen megnőtt a CSOK igénylések száma, hiszen a jogosultak közül sokan szeretnék kihasználni a magasabb összegű támogatásokat, elsősorban a 3 gyermek után kapható 10 milliós vissza nem térítendő kedvezményt. Mire figyeljünk tehát, ha új lakást szeretnénk vásárolni CSOK igénybevételével? A CSOK rendeletnek két fontos követelménye is van ezzel […]

Hogyan működik a számlabenyújtás, ha generálkivitelezővel építtetünk új házat?

Tisztelt Hitelnet! 3 gyermekünk van. Kb. 2 éve eladtuk házunkat a férjemmel, 17,5 millió forintért. Ezen az összegen és készpénzen szeretnénk venni egy lakóingatlant (családi házat egy telken), ami bontandó állapotú. A házat elbontatnánk és építkeznénk, generálkivitelező csinálna mindent, ehhez kellene az önerőnkön kívül a 10+10 millió forint. Kérdéseim az alábbiak: – Megvehetjük-e a telket […]

Spéder cégének adott hitelt az FHB

Az FHB egy olyan céget hitelez sajtóinformációk szerint, amelynek az egyik tulajdonosa Spéder Zoltán, a bank elnöke.

Lakáscsere esetén a meglévő hitel átvihető a cserelakásra?

Üdvözletem! Szeretnénk vásárolni egy használt ingatlant (35 millió Ft), amibe beszámítanának a mi lakásunkat (17 millió Ft értékben). A jelenlegi lakásunkon hitel van (megnevezése: FHB Ötös Fix Kölcsön hitelkiváltásra – ingatlan jelzálogjoggal biztosított (régebbi lakáshitelünket újítottuk erre). A hátralévő hitel összege jelenleg 8.600.000 Ft. Van két gyerekünk, akik után még semmilyen állami támogatást nem vettünk […]

Friss hitel hírek

Friss hozzászólások

© 2010-2014 – hitelhir.hu – Hiteles hírek a hitelek világából