2015. április. 25. - 08:27, szombat – Márk
Hitel hírekHitelhitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

hitel-öröklése hitel-öröklés lehet örökölni is ?

2010. november 1. - 15:42Forrás: blogter.hu

Hitellel terhelt ingatlan öröklése ! Ha ön örököl egy lakást, házat stb és az hitellel terhelt akkor a hitel is öröklésre került. Tehát az öröklés nem olyan egyszerű, mert a hitel ami az ingatlan tullapján van azt ki kell egyenlíteni a hitelintézet felé, és csak ezután lehet a miénk csak.

Szóljon hozzá!

Ön mit gondol? Írja meg!

A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail címe nem fog látszódni.

Hitel témakörök szerint

, , ,

Kapcsolódó hitel rovatok

Ha a fenti téma iránt érdeklődsz, akkor az alábbi rovatokat ajánljuk a figyelmedbe:

Régebbi hitel hírek

Forintosítás: az autóhiteleseket is megmenthetik

Ráadásul a deviza alapú személyi kölcsönöket is átválthatják....

A szerdai napot is erősen indítja a forint

Kedden új, közel másfél éves csúcsra jutott a forint az euróval szemben....

Érdemes volt kivárni: ezen lehet most nagyot kaszálni

Ennél jobb befektetés nem nagyon van most....

Árfolyamgátasok: megjött a rendelet – így nőhet a futamidő

Módosították a futamidő meghosszabbításának szabályait....

OTP: fontos hír érkezett a devizahiteleseknek

Fixált és változó kamatozású is lehet a hitelünk....

Nem lehetetlen megelőzni az allergiát: a szakértő válaszol

A Magyar Allergia Szövetség elnöke az allergia-szűrővizsgálaton való részvételre hívta fel a figyelmet....

Tényleg ennyiért vehetünk most eurót a pénzváltóknál?

Újabb csúcsot alakított ki a forint az euróval szemben....

Ezt sok hiteles nem érti a banki levélben, pedig nagyon fontos lehet

Forintosítás vagy elszámolás? Előtörlesztés vagy árfolyamgát?...

Már 298 alatt válthatjuk az eurót

Közel az új csúcs....

Tele vagy hitelekkel? Így váltsd ki őket olcsón

Akár feleződhet a kamatláb, ha jól választasz kölcsönt....

Kiváltanád a devizahiteled? Ezzel mindenképp számolj!

Mutatjuk, hol bújhatnak meg a rejtett költségek....

Meglepetés a devizahiteles a banki levélben – heti összefoglaló

Kisebb szívrohamot kapott egy devizahiteles, amikor megkapta az elszámoló levelet....

Kisebb szívrohamot kapott, mikor meglátta a bank levelét a devizahiteles

Nem arról volt szó, hogy nem lehet kamatot emelni?...

Végső megoldás a devizahiteleseknek: jöhet az újabb mentőcsomag

MNB: további lépések is szükségessé válhatnak....

Hitelkiváltás? Igazodj el a bankok ajánlatai között

Szánj egy percet a devizahiteledre!...

A kistelepüléseken élénkebb lesz a mozgás!

A használt lakás vásárlására is igénybe vehető, vissza nem térítendő állami támogatás, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) jelentős változást hozhat a piacon. A kistelepüléseken jelentősen élénkítheti a keresletet.

A lakástámogatás összege mérettől és a család gyerekszámától függően 500 ezer és 2,5 millió forint között lehet. A lakások négyzetméter ára nem haladhatja meg a 350 000 forintot, valamint egy régiónként és településtípusonként eltérően meghatározott maximális vételárat.

A támogatásra nagyon sokan jogosultak, és a megvásárolni kívánt ingatlanokra vonatkozó korlátozások is tágak, ám az ingatlanpiac élénkülése elsősorban vidéken várható. Ott ugyanis az alacsony négyzetméterárak miatt a támogatás a vételár nagy részét kiteszi, kevesebb önerő vagy hitelfelvétel kell hozzá.

Például egy fiatal két gyermekes család Budapesten kb 13 millió Ft-ért tud hozzájutni egy átlagos 60nm-es lakáshoz. Ebben az esetben a támogatás 800eFt, ami a vételár 6%-a. Ugyanez a házaspár, ha mondjuk Szolnokon vásárol hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlant, akár a vételár 13%-át, kistelepülésen pedig akár a vételár negyedét finanszírozhatja állami támogatásból.

Forrás:http://www.azenpenzem.hu/cikkek/fellendules-elott-a-videki-lakaspiac/2408/

A részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat.

Rémhír terjed az új szocpolról!

Hamis információ kering a sok családot érintő, használt lakások vásárlására is igénybe vehető új támogatási lehetőségről egy téves információt közlő blogon. A bejegyzést több tízezren olvasták, így érdemes tisztába tenni a dolgokat.

A blog szerzője azt állítja, hogy a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) tulajdonképpen hatalmas átverés, ugyanis használt lakásoknál előírás az ingatlan „A” vagy „B” energetikai minősítése. Ha ez így volna, akkor bizony valóban nagyon kevés olyan használt ingatlan jöhetne szóba, amire igénybe lehetne venni a támogatást, hiszen a magyar ingatlanállomány rendkívüli módon le van gatyásodva.

De szerencsére a dolog csak félreértés, hiszen használt lakásoknál nincs energetikai megkötés, ez kizárólag az új, illetve az épülő ingatlanokra érvényes. Ott pedig érthető a jogalkotói akarat, hogy legalább az újonnan épülő lakások és házak feleljenek meg a kor energetikai követelményeinek.

Forrás: http://lakasfokusz.blog.hu/2015/04/03/remhir_terjed_az_uj_szocpolrol

Az igénylés ugyan csak 2015. július 1. után indítható, ám a részletekkel kapcsolatban már most is keresheti munkatársainkat.

Mennyibe kerül a biztonság?

Hitel felvétele során rendszeresen visszatérő kérdés, hogy olcsó, de gyakran változó törlesztőrészletű vagy pedig drágább, viszont akár a teljes futamidőre fix kiadást nyújtó hitelt vegyünk fel? A hosszú távon fix törlesztőrészlet rendszerint 10-20%-kal magasabb, mint a rövid távon kiszámítható hitel havi részlete. A több évtized alatt visszafizetett lakáshiteleknél pedig különösen nem mindegy, hogy a fix vagy a változó kamatozású mellett döntünk.

A kamatperiódus az az időszak, amin belül a hitel kamata és törlesztőrészlete állandó. Egy 20 évre felvett 7 millió forintos kölcsön törlesztőrészlete 44 és 54 ezer forint között alakul attól függően, hogy milyen kamatperiódust választunk. Alapszabály, hogy minél hosszabb időszakra rögzítjük a törlesztőrészletet, az annál drágább lesz. Így a teljes futamidőre fix kamatot kínáló hitel havi szinten már 10 ezer forinttal (20%-kal) kerül többe, mint a legolcsóbb, 6 havonta változó kölcsön.

20 év hosszú idő, így a futamidő során a kamat nőhet vagy csökkenthet, aminek megfelelően emelkedik vagy csökken a törlesztőrészlet. Ezt nevezzük a hitel kamatkockázatának. Mivel nincs varázsgömbünk, ezért nehéz megjósolni, hogy mekkora lesz a kamat 5 vagy 10 év múlva. Azonban egy biztos: A legolcsóbb hitelek kamatának is csak valamivel több mint 2%-ot kell emelkednie és máris annyi lesz a törlesztőrészlete, mint a 20 évre rögzített ajánlat esetén.

Persze mondhatjuk, hogy ehhez a jelenlegi alapkamat több mint kétszeresére lenne szükség, de ahogy az első kamatcsökkentési ciklus során majdnem 5%ponttal csökkent az irányadó kamat 2 év leforgása alatt, úgy ez fordítva is megtörténhet.

Forrás: http://www.bankmonitor.hu/cikk/kiszamoltuk-ennyibe-kerul-a-biztonsagos-lakashitel.htm

Ha érdeklik a részletek, keresse kollégáinkat.

Elszámoló levelek: felkészült a dömpingre a posta

A levelek alig 7 százaléka fordult meg a postán eddig....

Ezek a devizahitelesek egy fillért sem kapnak vissza

Az elszámolási értesítőt azért még megkapják....

Besokallt az IKEA: jön a szigor

Eddig lehetett aludni az áruház ágyaiban....

Az OTP milliárdokat adna a kkv-knak

Az OTP Bank egyszerűsített és gyorsított ügyintézéssel kívánja növelni hitelkihelyezéseit a kis- és középvállalkozások körében, mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A devizahitelesek csak néznek: megint variálnak az elszámoláson

A banki elszámolás során tapasztalt visszaélések elleni fellépéshez szükséges törvények módosításáról dönthet az Országgyűlés...

Több mint ötszázmilliárdnyi hitelt utaltak át az első március végéig

Az NHP eddigi két szakaszában összesen 21 ezer vállalkozás jutott 1360 milliárd forintnyi hitelhez. A szezonalitás miatt ráadásul még most kezdődik csak a felfutás.

Autóhitelek: fontos döntések előtt a Kúria

Fontos döntések meghozatala előtt áll a Kúria. Az autóhiteleket érintő ügyekben hoz majd több határozatot. Az Origo Bihari Krisztina jogász segítségével cikksorozatban járta körül a témát. A jogszabályi háttér, a végrehajtást érintő kérdések, valamint a törzskönyv szerepe után ezúttal arról lesz szó, hogy miről is dönt majd a legfelsőbb bírói testület.

Ezt tanácsolja az MNB a bajba jutott autóhiteleseknek

A banki elszámolás az autóhitelesekre is kiterjed, azonban a forintosítás nem. Így azok, akik devizában adósodtak el, továbbra is viselniük kell az árfolyamkockázatot. Mivel a forint az elmúlt években jelentősen gyengült a svájci frankkal szemben, akik ebben a devizában adósodtak el, azokat nagy veszteségek érték. A Magyar Nemzeti Bank szerint többféle megoldási lehetőség közül is választhatnak azok, akiknek gondot okoz a törlesztőrészletek fizetése.

A bankok gyakran visszatartják a törzskönyvet

A következő néhány hétben a Kúria autóhiteleket érintő ügyekben hoz majd több döntést. Az Origo Bihari Krisztina jogász segítségével cikksorozatban járja körül a témát. A jogszabályi háttér, valamint a végrehajtást érintő kérdések után ezúttal a törzskönyvek fontosságáról lesz szó.

KDNP: ilyen lesz a családi csődvédelem

A csődvédelmet mindenki csak egyszer vehetné igénybe....

Friss hozzászólások

© 2010-2014 – hitelhir.hu – Hiteles hírek a hitelek világából